UTSTILLINGEN "AKTIVISTENE" I KUNSTSALEN

LØRENSKOG HUS, KUNSTSALEN
GRATIS

TORSDAG 14. DESEMBER KL. 18.00

Kjøpte billetter refunderes ikke.

 

Velkommen til åpning av utstillingen Aktivistene, av Iffit Qureshi. Anita Patel vil åpne utstillingen. Fotografen Iffit Qureshi vil være tilstede under åpningen og holde foredrag om hvordan utstillingen ble til og møtene med aktivistene. Arrangementet er et samarbeide med Lørenskog bibliotek. 


Hva er prisen for å gå til kamp mot urettferdighet? Møt 20 ildsjeler som har inspirert, mobilisert og brutt ned eksisterende fordommer i Norge.

Fotografen bak Humans of Oslo, dette er Lørenskog, Iffit Qureshi har portrettert modige aktiv-ister som har trosset motgang, reist seg og fortsatt kampen. Hva gjemmer seg bak engasjementet deres og hvor finner de mo...tet?
I utstillingen møter du kjente stemmer som Arild Knutsen, Marte Goksøyr og andre idealister som kjemper mot omskjæring av kvinner, dødsstraff, sorteringssamfunn og diskrimi-nering av hørselshemmede.
Flere står bak initiativ som har ført til lovendringer, men slike kamper koster. Siri Sunde ble bedt om å si opp sin stilling som prest da hun stod frem som lesbisk, Kim Friele fikk huset sitt nedtagget og Tove Smaadahl har mottatt hatefulle brev.

Underholdning: Julia Bognar Finnseter har vært fast inventar på VOLT i 5 år der hun har tatt gitartimer, jobbet med låtskriving og studioproduksjon. Det siste halvannet året har Julia blomstret som låtskriver og komponist hvilket har resultert i at hun gikk helt til siste stopp, UKM Festivalen i Sandnes, under UKM 2017. Hennes gode låter og scenetekke ble underveis lagt merke til av et av Norges mest fremtredende bookingbyråer, Atomic, hvorpå de refererte til henne som en kommende stjerne. Julia har endt opp med flere spillejobber etter hennes magiske opptredener under UKM.

Julia er valgt ut til VOLT sitt prestisjeprosjekt, voltAge, der målet er å hjelpe et ungt lovende band/artist fra "ungdomscenen" over til norske klubb- og festivalscener. Det hele starter med studioinnspilling av Julia sin første singel nå i desember!

Gleder oss til å høre Julia Bognar Finnseter

Velkommen til kunstsalen i Lørenskog hus 14. desember klokken 18.00.