Lørdag 28. oktober
Kl. 13.00

Sted: Storstua 2. etasje
Pris: 225,- til 285,-

Kjøp billett

Brødrene Løvehjerte – Brageteatret

Praktisk info

Storstua – 2. etasje i Lørenskog hus

Storstua ligger i andre etasje på Lørenskog hus. Den har 2 innganger i den etasjen og en rullestolheis. Andre etasje kan nåes ved å ta hovedtrappen opp fra første etasje eller ved å ta heisen opp fra Parkeringshuset. Inngangene til Galleriet på Storstua er fra fjerde etasje.

Handikap

Det er 4 rullestolplasser i Storstua med adgang via egen heis i 2. etasje, midt på buen ved toalettene.

Parkering

Billettløs parkering: Det er 3 timer gratis parkering i P-huset og  på Metro storhandel uteparkering (ved Europris)
Det er 1 time gratis parkering på Metro uteparkering. Gjelder også HC-plasser

Brødrene Løvehjerte – Brageteatret

Kavring er veldig syk, og ganske redd, men heldigvis har han en storebror, Jonatan, som passer på og som er verdens flinkeste og kuleste og snilleste. Og modigste! Han er alt Kavring ikke er.

En dag begynner huset å brenne, men Jonatan redder Kavring. Selv reiser han til den andre siden av stjernene, til Nangijala. Der er det ennå leirbålenes og eventyrenes tid.

Kort tid etter kommer også Kavring til Nangijala, og brødrene Løvehjerte er sammen igjen. De fisker og bader og rir og nyter den vakre Kirsebærdalen.  Men alt er ikke bare gode eventyr der. Den onde herskeren Tengil har tatt makten over Villrosedalen og satt motstandsmannen Orvar til fange i Katlas grotte. Sofias duer flyr med hemmelige beskjeder, men en dag må Jonatan dra fra Kavring igjen for å redde Orvar.

Og Kavring? Hva skal han gjøre? Kavring må bli en modig gutt. Men hvordan blir man det? Hva er det egentlig å være modig?

Brødrene Løvehjerte er en historie om ekte mot og om kampen mellom det onde og det gode. Om eventyr og om ekte brorskap.

Astrid Lindgrens roman om de to brødrene Kavring og Jonathan ble utgitt i 1973, og senere filmatisert i 1977. Brødrene Løvehjerte har hjulpet flere generasjoner barn og foreldre til å snakke om døden, og sammen undres over hva som kommer etter. Men historien handler også om søskenkjærlighet og om mot. Mot til å stå opp for hverandre, til å kjempe for det gode, selv om onde makter virker overveldende.

Alle som har lest boken eller sett filmen vet at selv om historien er kjærlig og varm, er den også dramatisk. Enkelte kan nok trenge en hånd å holde i underveis. Brageteatrets teaterversjon passer for barn fra 5 år.

God fornøyelse!

På scenen
Andrea Vik, Arjan Nilsen, Jacob Vigeland, Henrik Hoff Vaagen, Martin Karelius Østensen

Kunstnerisk lag
Dramatiker og regissør: Toril Solvang
Scenograf og kostymedesigner: Mari Lotherington
Komponist: Benjamin Mørk
Maskedesigner: Christian Berg

Kostymesyer: Sally Turner

Plakatfotograf: Signe Fuglesteg Luksengard

Best fra 5 år

 

Gavekort

Gavekort

Gi en opplevelse i gave

Kjøp gavekort her

Servering

Serveringssteder

Spis og drikk før forestilling

Les mer