Fredag 5. april
Kl. 19.00

Sted: Storstua 2. etasje
Pris: 280,-

Kjøp billett

“Generalen” – Stumfilmkonsert

Praktisk info

Storstua – 2. etasje i Lørenskog hus

Storstua ligger i andre etasje på Lørenskog hus. Den har 2 innganger i den etasjen og en rullestolheis. Andre etasje kan nåes ved å ta hovedtrappen opp fra første etasje eller ved å ta heisen opp fra Parkeringshuset. Inngangene til Galleriet på Storstua er fra fjerde etasje.

Handikap

Det er 4 rullestolplasser i Storstua med adgang via egen heis i 2. etasje, midt på buen ved toalettene.

Parkering

Billettløs parkering: Det er 3 timer gratis parkering i P-huset og  på Metro storhandel uteparkering (ved Europris)
Det er 1 time gratis parkering på Metro uteparkering. Gjelder også HC-plasser

“Generalen” – Stumfilmkonsert

Buster Keatons "Generalen" fra 1926 er en av stumfilmtidas aller beste og mest oppfinnsomme filmer.

Den kompromissløse blandingen av actionfylt krigsfilm og helsprø komedie er oppsiktsvekkende den dag i dag, og med banebrytende foto og livsfarlige og vågale stunts (deriblant stumfilmhistoriens dyreste) er den fullstendig fri for kjedelige øyeblikk, 97 år etter at den hadde premiere første gang. 

Keaton spiller selv hovedrollen som Johnnie Gray, en lokomotivfører fra sørstatene som opplever å få sitt elskede lokomotiv, tittelens "Generalen", stjålet av nordstatsspioner. Filmen bygger på faktiske hendelser, men tar seg store friheter underveis. Uheldigvis floppet filmen på kino, og ble dermed begynnelsen på slutten for Buster Keatons mest kreative periode som filmskaper. Den har siden fått full oppreisning, og var for eksempel en av mesterregissør Orson Welles' favorittfilmer. I dag figurerer den til stadighet på lister over verdens aller beste filmer, og er et must å få med seg for både store og små filmelskere.

Kjetil Schjander Luhr har vært stumfilmmusiker i over tjue år, og er glødende opptatt av å få vist fram skjulte perler fra filmens aller tidligste dager. Både alene og sammen med andre musikere spiller han live til filmene han viser, med ett mål for øye: å få publikum til å glemme at disse gamle filmene ikke hadde sin egen lyd.

Christian Skaugen er kulturskolelærer på Lørenskog, og en drivende dyktig og oppfinnsom trommeslager. Han har vært med på flere stumfilmprosjekter med Kjetil Schjander Luhr tidligere, men dette blir første gang de to gjør en duoforestilling. 

Gavekort

Gavekort

Gi en opplevelse i gave

Kjøp gavekort her

Servering

Serveringssteder

Spis og drikk før forestilling

Les mer