Tirsdag 10. oktober
Kl. 12.00

Sted: Storstua 2. etasje
Pris: 200,-

Kjøp billett

Lunsjkultur 60+/Dickie Dick Dickens – en radioteaterkonsert

Praktisk info

Storstua – 2. etasje i Lørenskog hus

Storstua ligger i andre etasje på Lørenskog hus. Den har 2 innganger i den etasjen og en rullestolheis. Andre etasje kan nåes ved å ta hovedtrappen opp fra første etasje eller ved å ta heisen opp fra Parkeringshuset. Inngangene til Galleriet på Storstua er fra fjerde etasje.

Handikap

Det er 4 rullestolplasser i Storstua med adgang via egen heis i 2. etasje, midt på buen ved toalettene.

Parkering

Billettløs parkering: Det er 3 timer gratis parkering i P-huset og  på Metro storhandel uteparkering (ved Europris)
Det er 1 time gratis parkering på Metro uteparkering. Gjelder også HC-plasser

Lunsjkultur 60+/Dickie Dick Dickens – en radioteaterkonsert

NyNorsk Messingkvintett
Iver Nergaard, forteller
Musikk og manus: Erlend Skomsvoll

Nå er han her igjen! 60 år etter at Rolf og Alexandra Beckers berømte kriminalsatire ble sendt på norsk radio for første gang, vender Dickie Dick Dickens tilbake i en ny fortelling med musikk og manus av Erlend Skomsvoll.

Konserten er basert på 1960-tallets populære hørespill om gangsterhelten Dickie Dick Dickens, Chicagos farligste mann. Inspirert av Paul Skoes Dickens-dramatisering for NRK radioteateret, med musikk av Maj og Gunnar Sønstevold, har Erlend Skomsvoll komponert, rekomponert,  nytolket og diktet frem en helt ny fortelling om Chicagos farligste mann.  Det blir nykomponerte jazzlåter side om side med Sønstevolds kjente slagere fra hørespillet. Musikerne fra NyNorsk messingkvintett står for lydkulissene: vindlyder, motorsykler, måkeskrik, lastebiler, geværsalver, pistoler og oppkast. Alt som hører med i en gangsterverden av Dickensk kaliber. Forteller Ivar Nergaard byr på hele sitt register av karakterer og dialekter, og en sonor bass minst like engasjerende som Lasse Kolstads på 60-tallet.

NyNorsk Messingkvintett

Gjennom å kombinere samtidsmusikk med scenekunst og litteratur har NyNorsk Messingkvintett skapt et repertoar med et helt særegent uttrykk. I samarbeid med blant annet forfatter Kjartan Fløgstad, Ole Paus, Tora Augestad og Per Arne Glorvigen har ensemblet utviklet unike konsertopplevelser rettet mot publikum i alle aldre. Ensemblet har gjort seg bemerket med 33 urfremføringer siden 2016, og ble for sin innsats for norsk samtidsmusikk tildelt prisen som Årets Utøver 2021 av Norsk Komponistforening. Det kritikerroste debutalbumet Hornflowers, med musikk av Nils Henrik Asheim, ble utgitt på LAWO Classics i juni 2021.

Ivar Nergaard er en allsidig skuespiller som jobber innenfor tv, radio, show, kabaret og teater. Lydbokforlagets lyttere kåret i 2012 Nergaard til beste lydbokinnleser både innen barne- og voksenlitteratur. Som vokalist gav han i 2018 ut soloplate som en del av 100-års markeringen av sambygdingen Vidar Sandbeck.

Erlend Skomsvoll jobber med stor entusiasme innen en rekke sjangere. Som musiker i blant annet Spellemannsprisvinnende Come Shine, som komponist av alt fra solostykker til store orkesterverker, som arrangør og dirigent med blant andre Chick Corea og Trondheim Jazzorkester.  Tidligere har han jobbet med scenisk musikk med gruppa Levende Dukker, Marinemusikken og Knut Nærum. Han fikk Buddy-prisen i 2015, var Fylkeskunstner i Buskerud i 2017 og slapp i august 2018 sitt første soloalbum. 

Forestillingen hadde premiere 08.12.17 på Nasjonalbiblioteket, og er blitt framført en rekke ganger blant annet i Oslo, Trondheim, Kongsvinger og Halden.

Foto: Daniel Kjellesvik

 

Gavekort

Gavekort

Gi en opplevelse i gave

Kjøp gavekort her

Servering

Serveringssteder

Spis og drikk før forestilling

Les mer