Tirsdag 14. november
Kl. 12.00

Sted: Storstua 2. etasje
Pris: 200,-

Kjøp billett

Lunsjkultur 60+ / Skogslusken ved Trond Granlund og Terje Norum

Praktisk info

Storstua – 2. etasje i Lørenskog hus

Storstua ligger i andre etasje på Lørenskog hus. Den har 2 innganger i den etasjen og en rullestolheis. Andre etasje kan nåes ved å ta hovedtrappen opp fra første etasje eller ved å ta heisen opp fra Parkeringshuset. Inngangene til Galleriet på Storstua er fra fjerde etasje.

Handikap

Det er 4 rullestolplasser i Storstua med adgang via egen heis i 2. etasje, midt på buen ved toalettene.

Parkering

Billettløs parkering: Det er 3 timer gratis parkering i P-huset og  på Metro storhandel uteparkering (ved Europris)
Det er 1 time gratis parkering på Metro uteparkering. Gjelder også HC-plasser

Lunsjkultur 60+ / Skogslusken ved Trond Granlund og Terje Norum

En albumkonsert av og med Trond Granlund og Terje Norum

«Børlis nærhet til naturen er noe jeg kjenner meg igjen i, og hans evne til å si noe om det å være menneske knyttet til naturen kan jeg relatere meg til. Mange av samtidens kunstnere bruker nettopp naturen og vår relasjon/manglende relasjon til den som kunstnerisk prosjekt. Børli gjorde dette på sin måte i sin tid fordi han levde så tett med naturen at det var en integrert del av hans tankesett. Det moderne menneske trenger stadig å bli minnet på sin tilknytning til naturen» (Trond Granlund)

 For å markere at det var 100 år siden lyrikeren og poeten Hans Børli ble født, ble det høsten 2018 fremført et knippe av Børlis dikt i toner og ord på Bryggerhuset i Halden. På scenen sto Terje Norum, Eva Stømner, Freddy Holm, Roger Morland og Trond Granlund. Terje Norum stod for diktutvalg og komposisjoner. Trond Granlund var invitert av Terje til å synge sammen med Eva Stømner. Det ble starten på et videre samarbeid som førte til albumet Skogslusken, som også var nominert til Spellemannsprisen i 2020.

Diktutvalget er gjort dels ut fra rytme og sangbarhet, men også med tanke på kunstnerisk verdi og hva slags relevans de har for mennesker i dag. I all vesentlighet er de ikke tonesatt eller gitt ut før i tonesatt form. I 2023 tar Terje Norum og Trond Granlund med seg plata ut på turne. Turnéen er et innblikk i Hans Børlis fantastiske univers og fantastisk musikk og lyrikk fremført av noen av de beste musikerne landet har å by på;

«Kombinasjonen av kreative musikere i studio, Anders Engen som produsent og Mike Hartung har gjort at dette kanskje har blitt min beste plateinnspilling noensinne. Målet er å få frem Børlis diktning i et kommuniserende men annerledes lydbilde/tonespråk.» Trond Granlund

Forord album: «Hans Børli er folkelig, han er tømmerhoggernes, husmennenes og sliternes mann. Han ser verden nedenfra slik hans samfylkinger Alf Prøysen og Vidar Sandbeck gjorde det. Samtidig sier han i et dikt: Tro ikke at jeg kommer fra små forhold! / Himmelen sto alltid åpen for meg. Når så mange leser Børlis dikt i dag er det fordi hans folkelighet er visjonær og allmenn. Han kan se verden nedenfra, men han kan også se den fra et punkt oppunder stjernene, fra et fugleperspektiv der menneskenes liv, deres undring, ensomhet, grublerier og naturopplevelser, blir enda tydeligere. Og i et slikt perspektiv, når all verdslig materialisme og trivialiteter er skrelt vekk er vi alle mennesker, eller som han selv sier det: Jeg er et menneske. Jeg har erkjent storheten i dét å være så uendelig liten. Børlis særegne evne til å knytte opplevelsen av naturen og skaperverket til menneskenes livsvilkår gjør hans dikt ubehagelig aktuelle.» Trygve Åslund (forlagssjef i Aschehoug)

Gavekort

Gavekort

Gi en opplevelse i gave

Kjøp gavekort her

Servering

Serveringssteder

Spis og drikk før forestilling

Les mer