Torsdag 14. mars
Kl. 19.30

Sted: Storstua 2. etasje
Pris: 475,-

Mari Boine

Praktisk info

Storstua – 2. etasje i Lørenskog hus

Storstua ligger i andre etasje på Lørenskog hus. Den har 2 innganger i den etasjen og en rullestolheis. Andre etasje kan nåes ved å ta hovedtrappen opp fra første etasje eller ved å ta heisen opp fra Parkeringshuset. Inngangene til Galleriet på Storstua er fra fjerde etasje.

Handikap

Det er 4 rullestolplasser i Storstua med adgang via egen heis i 2. etasje, midt på buen ved toalettene.

Parkering

Billettløs parkering: Det er 3 timer gratis parkering i P-huset og  på Metro storhandel uteparkering (ved Europris)
Det er 1 time gratis parkering på Metro uteparkering. Gjelder også HC-plasser

Mari Boine

Mari Boine klar for ny Norgesturné

Den ikoniske samisk-norske artisten og aksjonisten Mari Boine er noe av det nærmeste man kommer en levende legende har til lands, og i mars kommer hun til huset vårt.

Mari Boine er kjent som en av de mest grensesprengende musikalske pionérene her til lands. Hun lar seg vanskelig plassere i en musikalsk bås, men er nok best dekket av begrepet Verdensmusikk i ordets rikeste forstand.  Boines musikk henter inspirasjon fra både jazz, folkemusikk, rock og elektronika.

Nylig ble det annonsert at Mari Boine er en av artistene som skal delta på TV2-suksessen Hver gang vi møtes i 2024, siode om side med artister som Ingrid Helene Håvik fra Highasakite, Matoma, Ramón, William Kristoffersen, Emelie Hollow og Odin Staveland fra Vamp. Rapportene fra innspilling sier at vi kan vente oss flere enestående øyeblikk og spennende tolkninger fra Mari.

Nylig slapp Boine albumet Amame sammen med en annen norsk musikalsk verdensstjerne, pianist Bugge Wesseltoft. Samarbeidet har fått en fantastisk mottagelse, og albumet har blitt beskrevet som et av årets sterkeste av anmelderene, som har trillet 6’ere i fleng.

En kvinnealder inn i sin musikalske karriere, klarer Mari Boine imponerende nok å finne noe helt nytt inni seg enn noe vi har hørt tidligere, og det er bare å glede seg til en aften med en av landets aller sterkeste stemmer og hennes fabelaktige band.

Ferske sitater fra pressen om album og turné:

«Dette er musikk så flott, unik og så tidløs som vel tenkelig»

6/6 Nettavisen

«Med «Amame» har Mari Boine funnet stien inn mot visdommens og kunstens sammenvevde kraft. Sammen med pianist Bugge Wesseltoft har hun laget et av høstens vakreste og sterkeste album»

Dagsavisen 5/6

«Når Mari Boine og Bugge Wesseltoft møtes musikalsk, blir det poetisk, mystisk og rett på sak.»

Klassekampen 5/6

"Det var en ære og glede å få oppleve to helter på en og samme kveld"

 Nordlys (6/6)

 "Stemingen var tidvis nesten andektig" 

Bergens Tidende

 

Gavekort

Gavekort

Gi en opplevelse i gave

Kjøp gavekort her

Servering

Serveringssteder

Spis og drikk før forestilling

Les mer