Tor 31. aug - Lør 2. sep

3 forestillinger

Sted: Vasshjulet på Losby
Pris: 280,-

Velg billett

Vasshjulet brenner!

Praktisk info

Det er ikke mulig å kjøre bil til Vasshjulet siden dette er en privat vei med bom. Fra utfartsparkeringen på Losby og parkeringen ved skytebanen er det omtrent 2 km til Vasshjulet, en fin gåtur som tar ca. 20 minutter.

Vasshjulet brenner!

En musikalsk røverhistorie av Finn Evensen og Ola Beskow, med Espen Beranek Holm i teten for et ensemble med 16 sangere og fire musikere!

Kl. 20.00 Servering i regi av Losby Gods, musikk
Kl. 20.30 Forestilling
Kl. 22.00 Slutt 

Sted: Vasshjulet på Losby* - se praktisk info om parkering og tilgjengelighet nederst på siden

 «Vasshjulet brenner!» er intet mindre enn et nyskrevet musikkteater, som både handler om, og fremføres på, en av Lørenskogs mest kjente kulturminner – det gamle Vasshjulet på Losby. Den profilerte sangeren og skuespilleren Espen Beranek Holm spiller en av de ledende rollene i et ensemble med totalt 14 sangere og fire musikere.

Forfatter og komponist Finn Evensen har latt seg inspirere av en historisk brann ved saga i 1863, og vevd sammen en røverhistorie som alle kan kjenne igjen seg i, men ingen kan tro på. Lørenskog hus’ egen regissør Ola Beskow knytter sammen trådene, og lover at det blir voldsom dramatikk og hjertevarm kjærlighet.

I forestillingen møter vi Andreas Steinbråtan, en skarp, hissig og visjonær sagverksarbeider, som forelsker seg i godseierens datter, Sofie. Han er også en som klager høylytt på de dårlige arbeidsforholdene ved saga, og mener at godseier Johan Juell burde gjøre noe med det. Men akkurat når kampen for forbedringer er i ferd med å begynne, så tar hele saga fyr og brenner ned til grunnen.

Spørsmålet er hvem det er som har satt fyr på den? En gnien, tidligere adelsmann oppe på godset, svensken Lorentz Liljencrantz, skylder på Andreas. Men kan det være fordi han også er forelsket i Sofie? Dramatikken øker, og jakten på den skyldige fortsetter.

*Praktisk info: Fra utfartsparkeringen på Losby og parkeringen ved skytebanen er det omtrent 2 km til Vasshjulet, en fin gåtur som tar ca. 20 minutter. Etter forestillingen vil veien være markert med fakler. Ta kontakt med billettluken i Lørenskog hus (Telefon 400 22 953 hverdager fra 10-15) om du av helsemessige årsaker har behov for transport til og fra Vasshjulet, så vil vi legge til rette for dette.

Forestillingen spilles utendørs, så kle deg etter været. Det blir unummererte sitteplasser i amfiet og på stoler. Det er servering ved Vasshjulet de siste 30 minuttene før forestillingsstart. Egne stoler og paraplyer kan ikke medbringes.

Forestillingen passer for alle aldre!

Finn Evensen og Ola Beskow forteller mer om Vasshjulet brenner!, et nyskrevet historisk spel som settes opp denne sommeren.

Gavekort

Gavekort

Gi en opplevelse i gave

Kjøp gavekort her

Servering

Serveringssteder

Spis og drikk før forestilling

Les mer

Vasshjulet brenner!

3 forestillinger

 • Torsdag 31. august
  kl. 20:00 / Vasshjulet på Losby

  Kjøp
 • Fredag 1. september
  kl. 20:00 / Vasshjulet på Losby

  Kjøp
 • Lørdag 2. september
  kl. 20:00 / Vasshjulet på Losby

  Kjøp