Bernhoft – diamanten fra Nittedal

Bernhoft – diamanten fra Nittedal

19. juni, 2024

Du har garantert hørt låtene hans, og du har helt sikkert sett han på skjermen – nå sist i «Hver gang vi møtes». Med sine karakteristiske briller og kløktige gitarspill er en av våre aller største artister endelig på vei tilbake til Lørenskog hus. 5. mai kommer Jarle Bernhoft, og han håper vi er klare for å klynge oss sammen foran scenen og lage etterlengtet feststemning i Storstua!

De fleste kjenner deg godt fra en lang og innholdsrik artistkarriere, men hvem er egentlig Jarle Bernhoft? 

– Det er litt sånn what you see is what you get altså, jeg er ikke en helt annen fyr på privaten. Men jeg er jo familiemann da, det er ikke så ofte jeg tar med meg på scenen (selv om begge gutta mine har vært mye i studio når jeg har spilt inn skivene mine). 

Pandemien har vært særdeles krevende for kulturfeltet, hvordan har den påvirket deg?

– Jeg har nok ‘vunnet’ pandemien for å si det sånn, forholda ble plutselig kjempegode for det særs nedstrippa ‘én fyr med kassegitar og én mikrofon’- konseptet jeg skulle spille med våren 2020. Så isolert sett har jeg hatt det veldig bra, men jeg har også kjent på et ulmende raseri over hvordan kulturfeltet har blitt behandla i forhold til andre næringer, og hvordan restriksjoner har fått folk til å skremmes fra å samles i konsertsaler på en helt annen måte enn de har blitt skremt fra å gå på kjøpesentre. Åpning av skjenking, men danseforbud, liksom? Det virker som om de som bestemmer tiltak aldri har vært på en eneste konsert hvor folk står, og tror at alle sånne konserter ender i moshpit… Hmm, jeg er nok fortsatt sinna ser jeg nå.

Hvordan er det å endelig kunne gjennomføre konserter igjen, med fulle saler?

– Det blir veldig bra! Så nå må bare de som skal fylle salene med sine kulturhungrige legemer kjenne sin besøkelsestid og finne frem tryggheten sin. Sammen klarer vi å dra opp stemninga.

Sist sett på «Hver gang vi møtes»

Denne vinteren har vi hatt gleden av å se deg i programmet «Hver gang vi møtes» på TV2, hvordan har det vært å delta der?

– Det var overraskende fint! Og det kommer fra en som hadde positive forventninger fra før, det var rett og slett en nydelig stemning blant nydelige folk på en nydelig plass. Tror Myra sa at det var som å sitte rundt et bord med gamle venner, og det oppsummerer det hele ganske bra. 

Hvilke artister hører du helst på selv?

– Akkurat nå går det mye i Remi Wolf, Spoon, Pat Metheny, James Taylor, Phoebe Bridgers og Taylor Swift. Og så har jeg nettopp hatt en diskusjon med en kompis om hvilken låt som har den beste bridgen, og der kom Marit Larsens ‘If a song could get me you’ veldig høyt på kåringa. In your face, Lørenskog!

Og hva gjør du helst når du har fri?

– Går på ski, kjører motorsykkel, eller ser på tv mens jeg spiller gitar. Jeg har et par dritbra stuegitarer, det er viktig å ha.

Du har jo selv vokst opp ikke langt fra Lørenskog, nærmere bestemt i Nittedal – hvordan var oppveksten for en musikkinteressert ungdom her på Romerike? 

– Det var ganske bra det asså, jeg var litt sprengaktiv som barn og sjonglerte tida mi mellom korps, kor, fotball, håndball og teater, så det var rikelig med tilbud. Akkurat de gitar- og bandgreiene ble litt ensomt sør i Nittedal, så jeg flytta hjemmefra da jeg var 16 for å begynne på musikklinja i Bærum, men det var solid grunnlag som ble lagt før det.

Trives godt på Lørenskog hus

Og helt til slutt må vi bare spørre – hvilket forhold har du til Lørenskog og det forventningsfulle publikummet som venter på deg her?

– Dere har et bra hus! Jeg spilte der med Kringkastingsorkesteret for noen år siden, og jeg gleder meg veldig til å komme tilbake. Det er jo ei solid kulturbygd dere har der veit du, denne verdens Rolf Erik Nystrøms dukker ikke opp i vakuum.

Jarle Bernhoft kan du oppleve LIVE på Lørenskog hus torsdag 5. mai kl. 20.00.

Foto: Fred Jonny