En ny kulturarena er herved åpnet

En ny kulturarena er herved åpnet

23. mai, 2024

Lørdag 21. oktober kunne vi endelig ønske velkommen til den offisielle åpningen av Maskinhallen på Bruket Fjellhamar. Fullsatt sal, god stemning og dyktige artister markerte starten på et nytt kapittel i Lørenskog kulturhistorie.

Åpningskvelden bød på både vindkast og årets første snøfnugg, men hva gjorde vel det der man ble ønsket velkommen av varmen fra faklene og den gode duften av popcorn og pølser. For mange var dette kanskje det første besøket på det gamle industriområdet, som har vært en viktig brikke i Lørenskogsamfunnet i mange hundre år. De sjarmerende teglsteinsfasadene og historiske detaljene satte en stemningsfull ramme for åpningen av det som nå skal bli en viktig kulturarena for kommunen vår.

Les mer om historien til Fjellhamar Bruk

Området eies av Solon Eiendom, som er i ferd med å transformere disse gamle industrilokalene til en kunst- og kulturfabrikk. Lørenskog hus og kultursektoren i kommunen har jobbet tett sammen med Solon for å virkeliggjøre visjonene om å skape nytt liv i dette området. Det var derfor med stolthet vi sammen åpnet dørene til den 128 år gamle Maskinhallen og ønsket velkommen til en fullsatt åpningskonsert.


Drømmeartisten

Marit Larsen med band og Oslo Strings. Foto: Kristoffer Engen
Julie Henrikke. Foto: Kristoffer Engen

Marit Larsen stod øverst på ønskelisten vår da vi planla denne åpningskvelden. Lørenskogjenta har turnert verden over helt siden hun var liten, og har levert sjarmerende poplåter som perler på en snor siden hun ble Spelemannsnominert første gang som 13-åring i 1996.

Gleden var derfor stor da hun takket ja til å være første artist ut i vår nye kulturarena. Hun kom ikke alene, hun hadde med seg et knippe fantastiske musikere og strykere fra Oslo Strings, som sammen satte stemningen for kvelden da de åpnet med låten «Coming home». Marit fylte kvelden med sjarmerende anekdoter fra oppveksten her i Lørenskog, og var tydelig tilfreds med kommunens nye spillested.

Det var virkelig lørenskauingenes kveld på scenen. Før Marit Larsen gikk på scenen fikk vi stifte nærmere bekjentskap med Julie Henrikke fra Røykås, som også er i ferd med å etablere seg som en dyktig artist som vi helt sikkert vil høre mer fra den kommende tiden.

Kvelden ble avsluttet med stående applaus og trampeklapp og publikum var fulle av lovord om både det som skjedde på scenen og Maskinhallen som konsertlokale.


Takknemlig hilsen

Listen over involverte som fortjener en stor takk er lang. Først og fremst vil vi takke Solon og alle involverte på Bruket for et utmerket samarbeid, det er spennende å dele visjoner og drømmer og sammen gjøre dem til virkelighet!

Takk til artister, musikere, teknikere, personale og alle andre som har vært involvert både i forkant, under og etter konserten – dere skapte en fantastisk ramme rundt denne kvelden som vi kommer til å huske lenge.

Vi vil også takke hele gjengen på Lørenskog hus som har jobbet både sent og tidlig for å gjøre klart til konsert, med alt fra barbygging, plakatklistring og møbelbæring til tekniske finesser. Sammen er vi dynamitt!

Og viktigst av alt, tusen takk til alle som kom på konserten og tok en sjanse ved å kjøpe billetter til noe nytt og ukjent. Vi håper dere koste dere like mye som oss og vil komme tilbake på flere spennende kulturopplevelser på Fjellhamar!

Her kan du se flere arrangementer i Maskinhallen på Bruket Fjellhamar

Fullsatt sal på åpningskonserten. Foto: Kristoffer Engen
Maskinhallen har fått et hyggelig serveringsområde. Foto: Kristoffer Engen