Fra gammel industri til nyskapende kultur

Fra gammel industri til nyskapende kultur

14. juli, 2024

Over hele landet forvandles gamle ærverdige fabrikklokaler til kulturarenaer med boblende kreativitet og glede. Nå er det Lørenskog sin tur!

Til høsten settes den eldste industrihallen på Fjellhamar Bruk i stand for å brukes som konsertsal, for å vise et stort potensial for fremtidens kulturopplevelser.

Det er den 1000 kvadratmeter store og 128 år gamle Maskinhallen som får æren av å huse en rekke kjente artister og et julemarked, i en kulturmanifestasjon som alle innbyggere i Lørenskog bør få med seg.

– Fjellhamar Bruk har en lang og innholdsrik historie som har vært med på å forme lørenskogsamfunnet til det det er i dag. Det er derfor med stor ydmykhet at vi nå omgjør dette historiske stedet til en kulturarena og et konsertlokale for fremtiden, forteller kulturprosjektleder Ola Beskow i Lørenskog kommune.

Det er derfor med stor ydmykhet at vi nå omgjør dette historiske stedet til en kulturarena og et konsertlokale for fremtiden.

Ola Beskow, kulturprosjektleder, Lørenskog kommune

Eieren av Fjellhamar Bruk, Solon Eiendom, har ambisjoner om å utvikle hele industriområdet til en kunst- og kulturfabrikk. De har allerede arrangert flere arrangementer der, som markeder, julegrantenning og utekino. De gamle fabrikkbygningene har også vært benyttet som location for TV2-serien Ammo, med Nicolai Cleve Broch i hovedrollen.

Lørenskog kommune har nå inngått en avtale om bruk av Maskinhallen, og gleder seg stort over å kunne presentere en rekke større arrangementer her fremover. Det er kultursektoren, med kulturhuset Lørenskog hus i spissen, som vil stå for høstens konserter.

Tre menn foran en murvegg
Christian, Kristoffer og Ola fra Lørenskog hus gleder seg til en spennende høst på Maskinhallen på Fjellhamar Bruk.

– Vi er ekstra stolte over at Lørenskogs egen Marit Larsen har tatt på seg det ærefulle oppdraget med å spille åpningskonserten i Maskinhallen, over ti år siden sist hun spilte på hjemmebane, sier en entusiastisk Christian Bell, som er produsent på kulturhuset.

– Hun kommer ikke alene, med seg har hun både band og strykere, som vil sette en fantastisk ramme rundt denne historiske begivenheten. Vi får også en gjensyn med Bjørn Tomren, som solgte ut flere konserter sist han var i Lørenskog. Og ikke minst kommer Kristian Kristensen med band, han gjorde stor suksess i “Hver gang vi møtes” i vinter, og vi gleder oss til å oppleve han på scenen.

Teknisk leder på kulturhuset, Kristoffer Engen, fryder seg over utfordringen med å forvandle den store hallen til en helhetlig opplevelse for publikum, med alt det innebærer av lyd, lys og fasiliteter.
– Dette er noe helt annet enn å jobbe i et striglet kulturhus, og vi gleder oss til å brette opp ermene og sette i gang!

– Utover høsten blir det både korpsmusikk, julestemning og varierte konsertopplevelser, i en helt unik setting. Vi oppfordrer alle til å ta del i dette nye kapittelet i Lørenskogs kulturhistorie, avslutter gjengen med et forventningsfullt blikk på sin nye storstue.

Her ser du oversikten over de planlagte arrangementene for denne høsten:

21.10 Åpningskonsert med Marit Larsen m/band og strykere
18-19.11 Julemarkedet “Jul i Lørenskog” – arrangert av Anette Wie og Kristine Lie Fjørstad
26.11 Jubileumskonsert med Lørenskog skolekorps
06.12Bjørn Tomrens Juleshow
09.12Kristian Kristensen
Maskinhallen på Fjellhamar Bruk.