Halling med bassgitar er ny kulturhussjef

Halling med bassgitar er ny kulturhussjef

23. august, 2023

Vår nye kulturhussjef vet godt hvordan det er å komme til et kulturhus, både som utøver og publikum – en verdifull erfaring han tar med seg i sin nye jobb på Lørenskog hus.

1. juni var ny virksomhetsleder for kulturproduksjon i Lørenskog kommune på plass, og den som nå med rette kan kalle seg for «kulturhussjef» er Kjell Audun Holestøl. Han er leder for kulturhus, kino og Veiviseren kafé.

Helt ukjent er han ikke med Lørenskog hus fra før heller, han kommer nemlig fra stillingen som inspektør i Lørenskog kulturskole, som også holder til i bygget.

Navn: Kjell Audun Holestøl

Alder: 32

Bosted: Lindeberg i Oslo

Interesser: Musikk, kultur, sport, fiske, friluftsliv, ski og matlaging

Halling med bassgitar

–  Kjell Audun, hvem er du egentlig?

–  Jeg er halling fra Hol kommune i Hallingdal, oppvokst på en turisthytte 1000 meter over havet, som foreldrene mine drev. De jobbet både natt og dag, og jeg måtte tidlig hjelpe til. Så god arbeidsmoral og -kapasitet har jeg med meg i bagasjen.

Veien fra fjellet til Lørenskog kan virke lang, men det er ikke uten grunn at han beveget seg bort fra hjembygda.

 –  Musikk har alltid vært en stor interesse, og jeg har vært frilansmusiker i over ti år. Jeg har spilt med både store og små band og artister, på alle slags spillesteder i vårt langstrakte land. Med årene er det ikke bare musikk, men alle varianter av kultur som fanger interessen min, og jeg synes dette er en utrolig spennende bransje som er med på å påvirke både samfunnet og folks hverdag.

–  Nå har jeg bosatt meg i hovedstaden med samboer og to små barn, noe som ikke alltid er helt forenlig med musikerlivet. Det blir derfor litt mindre spilling, men fortsatt mange gode kulturopplevelser, som festivaler, teater, musikaler og utstillinger. Jeg er også veldig glad i å lage mat, fiske og ta med barna ut i naturen.  

Fra scenen til kommunen

Mange vil nok spørre seg hvordan man går fra musiker til en jobb i kommunen.

–  I tillegg til musikerutdanning, har jeg også studert kulturledelse på Oslo Met, og har vært innom flere spennende steder på veien. De siste årene har jeg jobbet på Lørenskog kulturskole, hvor jeg virkelig fikk mulighet til å utvikle meg og delta på spennende lederutviklingsprogrammer. Dette har vekket en stor interesse for ledelse og det å jobbe med mennesker.

–  Når stillingen som leder for kulturproduksjon ble ledig, kjente jeg at det var akkurat denne jobben jeg ønsket meg. Her kan jeg kombinere interessen for kultur med ønsket om å skape gode opplevelser for innbyggerne. Bakgrunnen min som utøvende musiker gir meg også et stort nettverk og god innsikt i det maskineriet som skal til for å skape gode arrangementer for både de som skal på scenen og de som sitter i salen.

Kulturhus i utvikling

Lørenskog hus har rukket å bli et etablert kulturhus siden det åpnet i 2011. Men som kulturhus i en av kommunene som vokster raskest i denne landet, er det ikke rom for å «hvile på laurbærene».

–  Lørenskog hus har et godt og variert tilbud til innbyggerne, og det skal vi fortsette med. Akkurat nå synes jeg det er ekstra viktig at vi viderefører lavterskeltilbud, som det blant annet finnes mange av i Veiviseren, slik at flest mulig kan få ta del i kulturopplevelser.

–  Vi skal også jobbe videre med egenproduksjoner, som høstens historiske spel ved Vasshjulet på Losby. Der er jeg faktisk en av musikerne som er med i oppsetningen, og det gleder jeg meg veldig til!

–  Satsingen på Bruket Fjellhamar som kulturarena er også utrolig spennende. Kanskje dukker det også opp andre steder som egner seg for større konserter og arrangementer, vi er i hvert fall klare til å ta dem i bruk.

Om du kunne drømme helt fritt, hva hadde vært den ultimate kulturopplevelsen på Lørenskog hus?

–  Som hallingdøl må jeg jo selvsagt svare Hellbillies! Men jeg lar meg også imponere stort over den høye kvaliteten på produksjonene til de lokale kulturorganisasjonene, så min store drøm må være å få se lokale talenter dele scene med etablerte artister, gjerne i internasjonalt format!

Kjell Audun Holestøl ser frem til å ønske velkommen til Lørenskog hus. Alle foto: Arian Gjerde, Lørenskog hus.

Om du ønsker å komme i kontakt med Kjell Audun, så tar han gjerne en prat. Hans kontaktinformasjon finner du her: https://www.lorenskoghus.no/info/kontakt-oss/