Hyllet av anmelder for sin siste plate – nå søker Wig Wam lokale forband til sin Norgesturné

Hyllet av anmelder for sin siste plate – nå søker Wig Wam lokale forband til sin Norgesturné

14. juli, 2024

Wig Wam har gjort eventyrlig suksess den siste tiden, spesielt etter at låta «Do ya wanna taste it» ble brukt i introen til HBO-suksessen The Peacemaker.

Fredag ga bandet ut sitt nye album “Out of the dark”, og anmelderne er begeistret. Aftenpostens meritterte musikkjournalist Asbjørn Slettemark gir albumet 5 av 6, og skriver: 

«Wig Wam byr ikke på noe nytt og oppsiktsvekkende. Dette er ikke et band som skyver grensene for hva et rockeband kan være. Men Åge Sten Nilsen og hans bandkolleger vet derimot hva en fet rockeplate i 2023 er. De er meget gode musikanter. Låtene er varierte og krydret med de beste referanser.»

Om låta «Forevermore» skriver Slettemark: «Igjen herjer Trond Holter i riffrommet, og refrenget blir det sterkeste norske rockekampropet siden Stage Dolls så breialt sang om Soldier’s Gun.»

Din sjanse til å varme opp for Wig Wam

Wig Wam skal nå ut på en Norgesturné, og gjester blant annet Lørenskog hus 23. mars. Bandet reiser deretter på turné til både USA og Australia, og i juni står bandet på scenen i gigantiske Sweden Rock. På samme festival spiller band som Iron Maiden, Mötley Crüe, Def Leppard, Deep Purple og Europe.

Men før de reiser utenlands vil også lokale band få en gyllen mulighet av glamrockerne.

Wig Wam plukker nemlig gjennom sitt Bandwagon-prosjekt ut sine tre favoritter til hvert sted de spiller, og publikum stemmer på hvilket av de tre bandene som skal varme opp for WIG WAM på det aktuelle stedet. 

Ett av forbandene på turnéen blir i etterkant plukket ut som vinner av innspilling av singel i studioet til Wig Wam-gitarist og produsent Trond Holter. 

For å gi bandene en utstillingsplass samt å synliggjøre hvor mye ukjent talent som finnes oppfordres norske band til å sende inn link til live video (max 1 låt) + bilde og en studiolåt (ikke obligatorisk) til bandwagon@wigwamofficial.com merket med hvilken by på Wig Wams turné bandet ønsker å opptre.

Wig Wam vil personlig velge ut 3 kandidater som publikum vil kunne stemme frem på Wig Wams offisielle Facebook side.

Hvert band som vinner vil i tillegg til å få varme opp for Wig Wam på sin hjemmebane kunne vinne singelinnspilling i Wig Wams faste studio med bandets produsent og gitarist Trond Holter og bli fast support act på neste turné der det er fysisk mulig, for å promotere den nye singelen.

Her er turnéplanen:
03. mars – FØRDE, Larris Scene
04. mars – BERGEN, Forum Scene
09. mars – STEINKJER, Samfunnshuset
10. mars – TRONDHEIM, Byscenen
23. mars – LØRENSKOG, Lørenskog Hus
24. mars – DRAMMEN, Union Scene
25. mars – SKIEN, Parkbiografen
31. mars – HAMAR, Festiviteten
01. april – HALDEN, Brygga Kulturhus

Om du ønsker billetter til konserten på Lørenskog hus 23. mars, kan du klikke her!