Livets innhold

Livets innhold

17. august, 2023

Det er ingen forsiktig uttalelse Sissel kommer med, når hun slår fast at kultur er selve innholdet i livet, det som gjør at vi har det bra. Sammen med ektemannen Frode er hun klar for å fylle Lørenskog hus med spennende opplevelser denne høsten.

Kanskje drar du kjensel på dem, for det er ingen nybegynnere vi har med å gjøre her. Sissel Tveit og Frode Hellum har drevet kulturkafeen Scene5 i Lillestrøm i 10 år, og står bak en rekke konserter, quizer, bokbad og andre spennende arrangementer der. Nå ønsker de å ta med seg den gode atmosfæren, og gjerne noen av gjestene også, til Lørenskog hus.

– Vi er jo ekte lørenskauinger begge to, og vi har et stort ønske om å bidra til å fylle kommunen vår med varierte tilbud og opplevelser. Vi har sett hvordan området har forandret seg fra et bygdesamfunn til en urban forstad til hovedstaden, som også trenger et mangfold av tilbud til alle dem som skal bo her, forteller Sissel.

– Jeg sier som svigermor, når du bor ti minutter fra Oslo sentrum, kan du ikke forvente at alt blir som det engang var, istemmer Frode. – Her er det bare å omfavne utviklingen og tro på at dette blir bra til slutt!

Spennende stunt

– Det har vært fantastisk å få drive Scene5 i så mange år, men også fryktelig mye jobb. Nå gleder vi oss til å konsentrere oss om selve kulturen og å skape opplevelser her i Lørenskog, forteller begge åpenhjertelig.

Og det skal i første omgang bestå av hele syv kulturstunt denne høsten, som vil være en god blanding av bokbad og møter med aktuelle forfattere, foredrag og kanskje også noen spontane utbrudd av allsang eller annen galskap. – Jeg har jo drevet bokhandel i mange år, så jeg er jo veldig glad i litteratur, og håper å kunne vise frem både nye og allerede etablerte forfattere til publikum, sier Sissel.

I tillegg vil Frode arrangere fredagsquiz tre ganger før jul, hvor han tar med seg det beste fra de populære quizene han har holdt i en årrekke i Lillestrøm.

– Det betyr at det blir varierte spørsmål i alle slags kategorier, presentert på en visuell og underholdende måte. Ingen klarer alt, men alle klarer noe, så her skal alle føle mestring og ha en koselig kveld sammen med oss. Quizen får også gratis inngang, så det er bare å sette sammen lag og forberede seg, forteller den ivrige quizmasteren.

Lanseringsfest på første kulturstunt

Allerede 6. september er vi klare for første kulturstunt. Denne kvelden blir det feststemning når lørenskauing og journalist Noshin Saghir debuterer som forfatter og lanserer sin nye bok Little Norway – en sakprosabok for barn og unge som hyller historien til de første pakistanerne som innvandret til Norge på slutten av 60-tallet. 

Etter en kort pause, med mulighet til å kjøpe forfriskninger, fortsetter kvelden med Zahid Ali, stand-up-komikeren, programlederen, skuespilleren – og nå også forfatteren. Han har mottatt en rekke gode anmeldelser for sin ferske detektivroman, Svaber. Vi regner med at det blir nokså løssluppen stemning når Sissel skal lede samtalen om boka med Zahid.

Klikk her for å sikre deg billett til første kulturstunt 6. september.

Noshin Saghir og Zahid Ali gjester første utgave av Kulturstunt 6. september.

Program for høsten

Mer info om programmet på kulturstuntene vil offentliggjøres fortløpende på lorenskoghus.no, men datoene er allerede klare:
6. september
20. september
4. oktober
18. oktober
1. november
15. november
29. november

Billettene koster kun kr 200,- og er i salg nå.

Frodes fredagsquiz kan du oppleve disse fredagene i høst:
22. september
20. oktober
24. november
Gratis inngang, ingen forhåndspåmelding – det er bare å møte opp!

Det blir servering av snacks og drikkevarer på alle arrangementene

Frode og Sissel foran Vasshjulet, der de skal arrangere mange spennende ting denne høsten.
Frode og Sissel foran Vasshjulet, der de skal arrangere mange spennende ting denne høsten. Foto: Arian Gjerde